Колаж: Булфото и За поставяне на водомери на кладенците се обяви

...
Колаж: Булфото и За поставяне на водомери на кладенците се обяви
Коментари Харесай

Задължително всички кладенци с водомер, иска Ревизоро. Регистрацията е до 27 ноември

Колаж: Булфото и 

За слагане на водомери на кладенците се разгласи министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро. По думите му с цел да не лъже всеки, че харчи до 10 кубика, водата за промишлени цели ще би трябвало да минава през водомери. Той гостува в утринния блок на Българска национална телевизия, където приказва по настоящите тематики.

На 27 ноември изтича срокът за регистрация на кладенците в частни дворове . Тези, които са подготвени, могат да се записват, само че поради ковид, хората нямаха опция да отидат да подадат документи. Затова най-малко една или две години би трябвало да се отсрочи този период, изясни Димитров. В четвъртък ще беседвам със земеделския министър Десислава Танева по въпроса за периода, добави той.

Разрешено е да се употребява до 10 кубика вода на ден и даже е гратис. Не може обаче да имаш безвъзмездна промишлена активност. Затова ние дефинираме 2 стотинки на кубик, в случай че толкоз питате, нямаме веществен интерес. Не може обаче всеки да дупчи, където му пристигна, тъй като има огромна възможност да навреди на по-голям източник на водоснабдяване, изясни министърът.

„ Ако в промишлено дружество сте поставили бунар, защо ви е? Само да го гледате на картинка ли? Ясно е с какви цели ще го употребявате. Трябва да има заустване, канализация и да е ясно какъв брой разход сте създали “, добави той, написа " Флагман ".

„ С водата за питейни потребности имаме единствено един проблем – язовир Камчия. Министерския съвет позволи. Ще закачим два язовира и въпросът с Бургас ще се реши, както и на цялото Черноморие “, сподели Ревизоро. 

Язовирите Порой и Ахелой ще бъдат закачени към Бургас за аварийно зареждане, посочи той.

След като водещата го пита какво се случва с инспекцията за строителството в местността „ Поляните “ в Синеморец и край Алепу, той възкликна „ къща по къща ме питайте! “, а след това добави, че е разпоредил да ги ревизират способените институции – РДНСК, РЗИ, Регионална инспекция за опазване на околната среда. „ На вас обаче ви се желае аз да отида, да забия едно колче и да сложа пломбата на дадения обект. Нищо няма да кажа преди прокуратурата да се произнесе “, съобщи министърът. 

Според него през идващите три години София няма да има проблем с водоснабдяването. 

„ Язовир Бели Искър го държим малко по-ниско поради водата, сега в който се ремонтира, ще го напълним. И той е цялостен, и Студена, и Дяково, и още шест язовира “, съобщи Емил Димитров.

Каквото падне зимата като дъжд, ще го дадем на земеделците, даде обещание Димитров и даде образец с язовир Ястребино. „ Там има 12 милиона вода, която държим за Антоново, а ние не даваме на земеделците, при изискване, че има други разновидности за зареждане на града “, сподели още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР